Historie

Het vervoersbedrijf A.J. van den Hoogen & Zn. wordt heden ten dage gerund door de derde generatie Van den Hoogen. De oprichter, Adrianus van den Hoogen begon met het vervoer toen hij de groente van zijn tuiniersbedrijf aan huis bracht met een hondenkar.

In 1928 bracht Adrianus met zijn eerste vrachtauto handel van de trekschuiten van Estafette van en naar de boeren in Oudewater, Gouda en omstreken. In oktober 1930 begon het transportbedrijf Van den Hoogen.
Adrianus van den Hoogen startte een bodedienst tussen Utrecht en Rotterdam.

In 1948 kwam de tweede generatie in de zaak. De zoons Johan en Antoon van den Hoogen kwamen in het bedrijf werken. Na het overlijden van Adrianus en de ziekte van Johan heeft Antoon van den Hoogen het bedrijf voortgezet.

In 1986 kwamen de zoons van Antoon, Adri en Carel, op hun beurt weer in de zaak werken, waarna zij in 1990 verder gingen zonder hun vader. Zij hebben het bedrijf gemaakt tot wat het nu is. Vanwege gezondheidsproblemen heeft Adri het bedrijf in 2008 moeten verlaten. Sindsdien leidt Carel het bedrijf op de huidige locatie, de Iepenweg in Oudewater.

Jeroen, de vierde generatie en zoon van Carel, heeft een logistieke Hbo-opleiding gevolgd en is reeds begonnen met werken binnen het bedrijf. Door zijn opleiding kan hij de modernste technieken in blijven zetten voor het uitvoeren van uw opdrachten. Hierbij wordt de vertrouwde kwaliteit natuurlijk niet uit het oog verloren.